Mooie waterplekjes

Gepubliceerd op 11 augustus 2017

Mooie plekjes in het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel

Hans Roeterdink in het Schipbeek gebied

Rondom de Schipbeek geniet je van water, natuur en cultuur

Vraag Hans Roeterdink naar zijn favoriete plek van Waterschap Rijn en IJssel en hij geeft een pasklaar antwoord: het stroomgebied van de Schipbeek nabij het gezellige kunst- en cultuurstadje Diepenheim met zijn landgoederen middenin de natuur. De uitvoerder van de unit Onderhoud werkt er al 23 jaar en kent er nagenoeg elk wandel- en fietspad. ‘Een prachtgebied om te genieten van water, natuur en cultuur’, zegt hij.

‘Water en groen betekenen wat in Arnhem’

Arnhem heeft een bijzondere band met groen en water. Nog niet zo lang geleden werd de Gelderse hoofdstad zelfs uitgeroepen tot groenste stad van Europa. Park Sonsbeek heeft daarin een haast iconische status, maar net zo bijzonder – en misschien wel mooier – vindt servicemedewerker Onderhoud Hans Kampscheur Park Angerenstein. ‘De vijvers, de heldere waterlopen door het groen en de kleine watervalletjes maken dit gebied heel interessant.’

Hans Kampschreur
Erik te Nahuis

‘Je kunt me hier rustig een dag aan de oever zetten’

Wie de Berkel en al zijn zijtakken in het gebied rondom Rekken en Eibergen wil beleven, heeft met servicemedewerker Erik te Nahuis een toegewijde gids. Hij is geboren en getogen in het gebied, en werkt inmiddels al dertig jaar bij het waterschap. Dat er de afgelopen jaren steeds meer recreatiemogelijkheden langs het water zijn gekomen, juicht hij van harte toe. Zelf mag hij in zijn vrije tijd ook graag een paar uurtjes aan de oever zitten: vogels kijken.