Wandelen en fietsen

Gepubliceerd op 8 september 2020

Veel onderhoudspaden en dijken van Waterschap Rijn en IJssel zijn opengesteld voor recreatie. U mag hier bijvoorbeeld wandelen en vissen. Over de verharde paden mag u ook fietsen of skeeleren. Houdt hierbij rekening met elkaar, dan blijft het voor iedereen leuk.

Met goed noaberschap op pad

Veel (onderhouds)paden en dijken langs onze watergangen zijn opengesteld voor recreatie. Dit kan alleen als iedereen rekening houdt met elkaar en met de omgeving. Met goed noaberschap op het onderhoudspad blijft het leuk en blijft het mogelijk om van het mooie water in onze omgeving te genieten.

Knooppunten

Langs de IJssel, de Berkel, de Oude IJssel, de Slinge en vele andere beken kun je prachtig fietsen. De lokale vvv's hebben allerlei kant en klare routes uitgezet. Ook zijn de fietspaden opgenomen in het fietsknooppunten netwerk.

Niet alles mag

Het is verleidelijk, maar met paarden, quads en (cross)motoren en mountainbikes bent u niet welkom op onverharde onderhoudspaden. Deze richten namelijk schade aan. Wandelt u met de hond, lijn hem dan aan en laat hem niet op het terrein van anderen lopen (aanliggende weilanden bijvoorbeeld). Honden kunnen andere dieren opjagen, de natuur verstoren en hun ontlasting kan voor vruchtbaarheidsproblemen zorgen bij vee. Zwemmen in de buurt van stuwen, duikers en bruggen is gevaarlijk, ook voor uw hond!

Evenementen

Wilt u meer of iets anders? Wilt u bijvoorbeeld een evenement organiseren, een wedstrijd of een speciale training? Dan heeft u toestemming van het waterschap nodig. Houd rekening met uw eigen veiligheid en de belangen van anderen.