Vacatures

Watertechnoloog (senior)

Haal jij inspiratie uit complexe technologische uitdagingen? Ben je in staat om deze gedegen en verrassend aan te vliegen, en samen met collega’s op te lossen?
Dan is deze functie iets voor jou.

Maximaal aantal uren
36
Locatie
Doetinchem
Sluitingsdatum
28 augustus 2022
Bedrijfsinfo
Het klimaat verandert en dat heeft impact op de dijken, rivieren en beken. We staan als maatschappij voor grote uitdagingen op het gebied van waterkwantiteit, circulariteit, energie en schoon water. Aan deze vraagstukken werken we samen met inwoners, bedrijven, andere overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Samen en op maat.

De unit Zuiveringsbeheer en Riolering van het Waterschap Rijn en IJssel is op zoek naar een:
                                                        Watertechnoloog (senior)

Waarde creëren in de keten
De dynamiek in de afvalwaterketen neemt toe. Met een sterk team beheren en optimaliseren wij onze zuiveringstechnische installaties. Tegelijkertijd werken we aan de opgaven van de toekomst vanuit onze visie Waarde van de Waterketen in 2050. Zo willen we waarde creëren door water op maat te produceren, willen we circulaire oplossingen realiseren en de impact van de keten op het klimaat omzetten in een positieve bijdrage. Vanuit een deskundige en stabiele basis, zowel op het gebied van onze prestaties als onze assets én ons team, werken we aan innovaties om de opgaven van de toekomst te realiseren. Daarvoor is technologische kennis onontbeerlijk en kiezen we er regelmatig voor om koploper te zijn.
Functieomschrijving
 • Je doorgrondt en lost uitdagende (operationele) technologische vraagstukken op, zowel voor de water- als sliblijn.
 • Je levert kennis in de planvormings- en realisatiefase van projecten op het gebied van watertechnologie, bijvoorbeeld door technologische uitgangspunten te formuleren of bij te dragen aan het ontwerp van een rwzi. Daarbij is je perspectief vernieuwend.
 • Je vertaalt de ontwikkelingen rond wetgeving/schoon water technologisch en borgt deze in het functioneren van onze zuiveringen.
 • Je werkt in een team van collega’s die vanuit een goede sfeer samen zorgdragen voor zowel de dagelijkse bedrijfsvoering als planvorming en realisatie van projecten. Ieder vanuit persoonlijke kennis en kunde.
 • Je zet technologische opgaven om in een oplossing. Je bent in staat om de oplossing in de benodigde stappen uiteen te zetten en deze projectmatig uit te voeren of over te dragen voor uitvoering.
 • Je levert een bijdrage aan het maken van voorstellen ten behoeve van (bestuurlijke) besluitvorming. Hiervoor werk je samen met collega’s en externen.
 • Je wordt ingezet in de calamiteitenorganisatie om een bijdrage te leveren aan de oplossing en onder controle krijgen van een buitengewone situatie.
Functie-eisen
 • Je hebt gedegen technologische kennis van de water- en sliblijn en past die pragmatisch toe.
 • Je geniet van complexe technologische uitdagingen, zet je tanden erin en komt tot een oplossing, veelal gestoelt op vernieuwing.
 • Je benadert problemen vanuit onverwachte invalshoeken en hebt een netwerk om uit te putten als dat nodig is.
 • Je weet mensen te verbinden en overtuigen, zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, op het gebied van watertechnologie/milieu/chemie.
Arbeidsvoorwaarden
 • Maatschappelijk relevant werk in een dynamische, inspirerende omgeving.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie met grote mate van zelfstandigheid voor 36 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.758,- en € 5.248,- bij een 36-urige werkweek (schaal 11).
 • Een keuzebudget van 21 % van je bruto jaarsalaris (bijvoorbeeld inzetbaar voor extra verlof).
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal van € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten.
 • De mogelijkheid om in overleg flexibel te werken.
 • Een persoonlijk budget op opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen (interessant voor je vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit).
Informatie en sollicitatie
Wil jij ons waterschap komen versterken? Reageer dan voor 29 augustus 2022 online via het sollicitatieformulier op onze website, t.a.v. Dorine Kolkman, Unit Zuiveringsbeheer en Riolering.  Voor meer informatie bel je met Dorine Kolkman, Manager Waterketen, telefoon 0314-369369. Sollicitaties die op een andere wijze, binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy.  Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor je expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacy verklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.