Vacatures

Communicatieadviseur dijkversterkingsprojecten

We zoeken een stevige en daadkrachtige communicatieadviseur met een hands-on mentaliteit.
Maximaal aantal uren
32
Locatie
Doetinchem
Sluitingsdatum
29 augustus 2022
Bedrijfsinfo
Werken bij Waterschap Rijn en IJssel is dynamisch, uitdagend en maatschappelijk nuttig. Onze organisatie staat nooit stil. De zorg voor waterveiligheid, - kwaliteit en kwantiteit gaat continu door. Iedere medewerker zet zich daarvoor vanuit zijn eigen functie en specialisme met veel enthousiasme in. Dat doen zij vanuit een inspirerende werkomgeving met een open en collegiale sfeer. Er heerst een grote mate van vrijheid, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid.

De unit Communicatie van Waterschap Rijn en IJssel is op zoek naar een:
Communicatieadviseur dijkversterkingsprojecten (32 uur)

Onze dijken zijn essentieel; zonder dijken komt een groot gedeelte van ons land onder water staan. Het klimaat verandert en dat heeft ook gevolgen voor onze dijken. Waterschap Rijn en IJssel staat voor de enorme opgave om de komende decennia ongeveer de helft van haar dijken langs grote rivieren te versterken om de veiligheid van bewoners en bedrijven ook in de toekomst te garanderen. Binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma werken we aan een toenemend aantal dijkversterkingsprojecten.  Hierbij staat samenwerking met onze omgeving centraal.
Daarom zoeken we nu een communicatieadviseur dijkversterkingsprojecten die in nauwe samenwerking met de omgevingsmanagers en de strategisch participatie- en communicatieadviseur van het programma invulling geeft aan de participatie en communicatie van onze dijkversterkingsprojecten.
We zoeken een stevige en daadkrachtige communicatieadviseur met een hands-on mentaliteit. Ervaring in de communicatie met dijkversterkingsprojecten is een pré. Heb jij oog voor wat er in de omgeving speelt en ben jij in staat om de buitenwereld naar binnen te halen, en vice versa?
Ben jij daarnaast verbindend, overtuigend en vertaal je complexe zaken gemakkelijk naar concrete doelen of resultaten? En vind je het een uitdaging om vanuit jouw vak mee te helpen aan de zichtbaarheid en het imago van het waterschap en de dijkversterkingsprojecten? Dan zoeken wij jou als communicatieadviseur projecten dijkversterking bij Waterschap Rijn en IJssel.
Functieomschrijving
 • Je bent het aanspreekpunt voor de omgevingsmanagers en de verbindende schakel tussen de dijkversterkingsprojecten en de unit Communicatie.
 • Je vertaalt de participatie- en communicatiestrategie naar de praktijk. Daarvoor lever je een bijdrage aan de communicatieplannen van de projecten en adviseer je de projecten over de juiste mix van communicatiekanalen, momenten en middelen.
 • Je ondersteunt de projecten met communicatie op tactisch en operationeel niveau. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van een aantal communicatiemiddelen en vertaalt complexe stukken in doelgroepgerichte communicatie uitingen, zoals voor onze website, informatieavonden en socials.
 • Waar nodig schakel je met specialisten van de unit Communicatie zoals woordvoering of social media experts en je stuurt externe partijen aan.
 • Met jouw inzet en expertise lever je een bijdrage aan maatschappelijk relevante projecten.
Functie-eisen
 • Je hebt een afgeronde HBO -opleiding op het gebied van communicatie en 5 jaar ervaring als communicatieadviseur.
 • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in het communicatie vak en weet deze in de praktijk toe te passen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met communicatie en participatie rondom maatschappelijke vraagstukken en/ of vanuit een (semi) publieke organisatie.
 • Je hebt ervaring met stakeholdermanagement
 • Je bent resultaatgericht en niet bang om je handen uit de mouwen te steken.
 • Je bent creatief, denkt in oplossingen en je beschikt over een vlotte journalistieke pen, zowel online als offline.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je bent flexibel en communiceert makkelijk op alle niveaus in de organisatie.
Arbeidsvoorwaarden
 • Maatschappelijk relevant werk in een dynamische, inspirerende omgeving.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie voor 32 uur per week.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een bruto maandsalaris tussen € 3.372,- en € 4.641,- o.b.v. een 36-urige werkweek (schaal 10).
 • Een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris (bijvoorbeeld inzetbaar voor extra verlof).
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten.
 • Een persoonlijk budget van € 6.000,- per vijf jaar om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor je loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.
Informatie en sollicitatie
Wil jij ons waterschap komen versterken? Reageer dan voor maandag 29 augustus 2022 online via het sollicitatieformulier op onze website t.a.v. Johan Meeringa, manager communicatie.

Voor inhoudelijke vragen kun contact opnemen met Marielle Budel (programma-adviseur participatie en communicatie) via 06 – 52 04 31 19 of m.budel@wrij.nl
Voor overige vragen kun je terecht bij Johan Meeringa. Telefoonnummer: 06 – 52 60 09 88 of j.meeringa@wrij.nl.

De eerste gesprekken zijn gepland op woensdag 7 september 2022.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Onze uitgebreide privacy verklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.