Vacatures

Projectmanager groot onderhoud afvalwaterketen

Maatschappelijke toegevoegde waarde dankzij de Projectmanager Portfolio Groot Onderhoud Afvalwaterketen! Help jij de unit Projecten van Waterschap Rijn en IJssel de mooiste en belangrijkste opgaves te realiseren door het technisch advies te professionaliseren!?
Maximaal aantal uren
36
Locatie
Doetinchem
Sluitingsdatum
5 september 2022
Bedrijfsinfo
Maatschappelijke toegevoegde waarde dankzij de Projectmanager Portfolio Groot Onderhoud Afvalwaterketen! Help jij de unit Projecten van Waterschap Rijn en IJssel de mooiste en belangrijkste opgaves te realiseren door het technisch advies te professionaliseren!?

Het waterschap heeft de zorg voor waterveiligheid, -kwaliteit en -kwantiteit. Als gevolg van klimaat en duurzaamheidsvraagstukken moeten we innoveren en nieuwe oplossingen vinden voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Dat maakt ons en jouw werk dynamisch, uitdagend en maatschappelijk relevant. Iedere medewerker draagt daaraan bij vanuit zijn functie en specialisme. Dat doen zij vanuit een inspirerende werkomgeving en met een grote mate van vrijheid, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Ga jij deze uitdaging met ons aan?

Projectmanager
Portfolio Groot Onderhoud Afvalwaterketen

Waarom zoeken wij jou?
Om het afvalwater van haar beheergebied te zuiveren, bezit het waterschap Rijn en IJssel tal van rioolwaterzuiveringen, gemalen en transportleidingen. Naast regulier onderhoud aan deze objecten, worden ze opgeknapt of vervangen wanneer ze technisch afgeschreven zijn. Dit grote onderhoud wordt door projectteams samen met adviesbureaus en aannemers gedaan. Vanwege het continue karakter van deze werkzaamheden wordt daar vanaf nu een zogenaamd portfolioteam op gezet, dat structureel aan deze opgave werkt. Voor de aansturing van dat portfolioteam en projectleiding zoeken wij een projectmanager.

Onze missie van de unit Projecten
De unit Projecten is binnen ons waterschap verantwoordelijk voor alle realisatieprojecten van de programma’s Waterveiligheid, Watersysteem en Afvalwaterketen. Zij levert daarvoor projectleiders, IPM-teams, adviseurs en ondersteuners. Zij werkt omgevingsgericht, samen met en voor partners en hanteert daarvoor verschillende samenwerk- en contractvormen.
Functieomschrijving
 • De aansturing van dit portfolio verlangt naast professionele projectsturing, kennis van inhoud en gevoel voor samenwerken met collega’s en partners. Ervaring met werken aan integrale opgaves en multidisciplinaire teams is daarom zeer welkom.
 • Je bent in alle projectfases - van initiatief tot en met de overdracht aan de beheerorganisatie - integraal verantwoordelijk voor het proces, het budget en de planning. De technische inhoud wordt hoofdzakelijk geleverd door je collega’s en partners.
 • Vanuit overzicht ben jij in staat om alle technische- en gebruikerseisen die vanuit de interne en externe stakeholders komen, te overzien, integraal af te laten wegen en te zoeken naar het optimum tussen kosten, eisen en wensen.
 • Je werkt nauw samen met je collega´s van onderhoud, de zuiveringen en technische ondersteuning.
 • Je bent bekend met de advies- en aannemerswereld en aanbestedingsprocedures. Na realisatie stelt je team een technisch opleverdossier op en ben jij verantwoordelijk voor de inhoudelijke overdracht van het eindproduct.
Functie-eisen
Jouw projecten
Jouw projecten zijn het renoveren en vervangen van onderdelen van zuiveringen, rioolgemalen en transportleidingen. Er is een continue werkstroom vanuit de eigen organisatie, die jij samen met een interne opdrachtgever organiseert. Een enkele keer kruist een extern initiatief jouw pad, wanneer dat een raakvlak heeft met onze objecten. Je portefeuille omvat ongeveer 2-3 miljoen euro per jaar. Daarnaast lever je vanuit je ervaring een bijdrage aan de ontwikkeling van je vakgebied in de vakgroep Projectmanagement.

Jouw manier van samenwerken
Jouw manier van sturen richt zich op het benutten van kansen voor het realiseren van de opgave, waarbij scopewijzigingen aanvaardbaar zijn. Dat afwegen doe je samen met je portfolioteam en in samenspraak met je interne opdrachtgever, het bestuur en samenwerkingspartners. Daarbij schakel je continue tussen lijn-, asset- en projectmanagement. Je stuurt het portfolioteam volgens het principe van dienend leiderschap en zorgt voor verbinding op inhoud en proces. In het gehele proces sta je open voor kaders op het gebied van duurzaamheid Je bent transparant in wat je doet en weet je besluiten helder toe te lichten en te onderbouwen.

Jouw persoonlijkheid
Denken en handelen vanuit de inhoud en proces zit in je aard. Je denkt van buiten naar binnen en bent een verbinder. Je stijl van handelen wordt door anderen, als betrokken en opbouwend ervaren, je bent van nature nieuwsgierig en doelgericht. Je bent wendbaar, creatief en beschikt over een gezonde dosis zelfreflectie. Je vormt eerst een beeld door te luisteren en te vragen, voordat je oordeelt en beslist.

Wat verwachten wij?
 • Een proactieve, zelfsturende houding en een hoge mate van betrokkenheid en flexibiliteit. Werken bij de unit projecten vereist een planmatige werkhouding, geeft veel verantwoordelijkheid en is een prima speelveld om je persoonlijk te ontwikkelen.
 • Deze positie vereist een HBO+/WO werk- en denkniveau en ervaring in het werken met multischalige projectteams.
 • Ervaring met ruimtelijk-technische opgaves heeft de voorkeur.
 • Verder moet je een gevoel hebben voor bestuurlijke verhoudingen en ben je in staat draagvlak te creëren.
 • Tot slot moet je het leuk vinden om naast je project ook bij te dragen aan organisatorische procesverbeteringen.
Arbeidsvoorwaarden
 • Maatschappelijk relevant werk in een dynamische, inspirerende omgeving.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie met grote mate van zelfstandigheid voor 36 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.824,- en € 5340,- bij een 36-urige werkweek (schaal 11).
 • Een keuzebudget van 21 % van je bruto jaarsalaris (bijvoorbeeld inzetbaar voor extra verlof).
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten.Ook ontvang je een thuiswerkset (laptop, scherm, headset en mobiel) om goed te kunnen thuiswerken.
 • De mogelijkheid om in overleg flexibel te werken.
 • Een persoonlijk budget van € 6.000,- per 5 jaar om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen (interessant voor je vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit).
 • Een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer. Als je reist met het openbaar vervoer krijg je dit volledig vergoed.
Informatie en sollicitatie
Wil jij ons waterschap komen versterken? Reageer dan voor 5 september 2022 online via de  sollicitatiebutton op onze website, t.a.v. Taco Mulder, Unit Projecten. Voor meer informatie bel je met Taco Mulder of Mijke Bongers, telefoon 0314-369369. 
 
In de loop van maand augustus zal de verdere sollicitatieprocedure bepaald worden.
Hiermee zal ook later de datum van de eerste gesprekken toegevoegd worden.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy.  Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor je expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacy verklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.