Waterschapsverkiezingen

Elke vier jaar zijn er waterschapsverkiezingen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in Nederland? Dan kan je op 15 maart 2023 stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Lees op deze pagina alles over de Waterschapsverkiezingen 2023. 

Over de waterschapsverkiezingen 2023

Water speelt een belangrijke rol in Nederland. Er spelen verschillende belangen zoals waterveiligheid, waterkwaliteit, natuur, landbouw, industrie, gezondheid en recreatie. En we hebben te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Door te stemmen, heb je invloed op de keuzes die het waterschapsbestuur maakt. Laat daarom op 15 maart 2023 je stem horen.

Breng je stem uit voor het waterschapsbestuur

Het gekozen algemeen bestuur van het waterschap bestaat uit 30 leden en is verantwoordelijk voor onder andere het strategische beleid en de beleidskaders van het waterschap. Tijdens de Waterschapsverkiezingen kun je de leden van het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rijn en IJssel kiezen. Het algemeen bestuur van Waterschap Rijn en IJssel bestaat uit 30 zetels. Daarvan worden er 26 zetels via de waterschapsverkiezingen gekozen. De overige 4 zetels zijn geborgde zetels voor de categorie Natuur of Ongebouwd. Deze geborgde zetels worden ingevuld door vertegenwoordigers van de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) en LTO Noord.

Breng je stem uit op 15 maart 2023

De waterschapsverkiezingen worden op 15 maart 2023 weer samen met de verkiezingen voor de Provinciale Staten gehouden. Mag je stemmen, dan krijg je vanzelf een stempas in huis. Ook werken we aan een kieswijzer die je helpt om te kiezen welke partij het beste bij je past.

Wat doet Waterschap Rijn en IJssel?

Waterschap Rijn en IJssel zorgt voor het water in Achterhoek, Liemers en klein stukje van Overijssel. Dit is zo’n 200.000 hectare verdeeld over 21 gemeenten. Veilig, schoon en op maat, zodat inwoners daarin veilig kunt werken, wonen en recreëren. Lees meer over wat het Waterschap Rijn en IJssel doet.

Stel je vraag

Heb je vragen over de waterschapsverkiezingen? Stuur dan een e-mail of bel met projectleider Zalin Gouriye.

Bellen0314- 369 369 0314- 369 369 Stuur e-mail

Informatieavond waterschapsverkiezingen

Op 18 oktober 2022 heeft Waterschap Rijn en IJssel een informatieavond georganiseerd over de aankomende waterschapsverkiezingen in 2023. Tijdens deze avond werd het proces en wat het werk van het algemeen bestuur inhoudt toegelicht. Kon je er niet bij zijn en/of heb je een vraag over de waterschapsverkiezingen 2023? Wij horen het graag.

Stel je vraag over de verkiezingen
Natuurlijke Buurserbeek