(Afval)water lozen in een beek, sloot of vijver

Je wil (afval)water lozen op een beek. sloot of vijver. Soms moet je dit melden bij ons. Soms moet je een vergunning aanvragen. Dit hangt af van hoeveel water je wil lozen. En van hoe schoon het water dat je wil lozen is. 

Neem contact op

in (afval) water zitten soms stoffen die het water vervuilen. Of er zitten stoffen in die niet in een bepaald gebied thuis horen. Deze kunnen schadelijk zijn voor de planten en dieren die in het water leven. In sommige beken leven bijzondere planten en dieren. Deze beken beschermen we extra goed. Andere wateren mogen in ieder geval niet viezer worden door lozingen.  Of je water mag lozen hangt af van welke stoffen er in het (afval)water zitten. Het maakt ook uit op welke beek of sloot je wil lozen. De hele regeling is best ingewikkeld. Je vind hem op www.overheid.nl. Wil je (afval)water lozen? Neem dan altijd eerst contact met ons op. We helpen je graag.

Maak een melding als:

  • Je meer loost dan 1 m3 per uur, maar minder dan 250 m3 per uur en
  • De hoeveelheid water die je loost minder is dan 25% van de maximale hoeveelheid water van de beek. sloot of vijver waarin je loost. 

Vraag een vergunning aan als:

  • Je meer grondwater loost dan 250 m3 per uur en/ of
  • De hoeveelheid water die je loost meer is dan 25% van de maximale hoeveelheid water van de beek. sloot of vijver waarin je loost. 

Maak een melding of vraag een vergunning aan

Je maaakt een melding of vraagt een vergunning aan via https://omgevingswet.overheid.nl/home. Houd je DigiD bij de hand. 

Stel je vraag

Heb je een vraag? Of heb je hulp nodig met je melding of vergunningaanvraag. Neem dan contact met ons op. 

Bellen0314369369 0314369369 Stuur e-mail