Over ons bestuur

Het waterschap is een overheidsorganisatie, net als de provincies en gemeenten. Het waterschap heeft een bestuur. Dit bestuur is verdeeld in een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur. Onder het bestuur werkt de organisatie. Lees op deze pagina alles over ons bestuur

Algemeen bestuur

Het algemeen bestuur van ons waterschap bestaat uit vertegenwoordigers van belanghebbenden, zoals inwoners, agrariërs, bedrijven en beheerders van natuurterreinen. Lees meer over het algemeen bestuur.

Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van ons waterschap bestaat uit de dijkgraaf en 4 heemraden. Het dagelijks bestuur heet ook wel het college van dijkgraaf en heemraden. Lees meer over het dagelijks bestuur.

Jeugdbestuur

Jongeren weten te weinig over water. Het jeugdwaterschap wil hier verandering in brengen. De jeugdbestuurder van ons waterschap is Fien Snelting. Maak kennis met jeugdbestuurder en jeugddijkgraaf Fien. 

Maak kennis met Fien Snelting

Jeugdbestuurder Fien Snelting

Commissies

Het waterschap heeft de commissies Financiën en Bestuurlijke Zaken, Waterveiligheid en Watersysteem, en Waterketen. Deze commissies vergaderen gemiddeld eens per twee maanden. Deze vergaderingen zijn openbaar. Lees meer over onze commissies.

Vragen

Heb je vragen over of aan ons bestuur, jeugdbestuur of onze commissies? Neem dan contact op met ons bestuurssecretariaat. 

Bellen0314- 369 369 0314- 369 369 Stuur e-mail

Waterschapsverkiezingen 2023

Elke vier jaar zijn er waterschapsverkiezingen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in Nederland? Dan kan je op 15 maart 2023 stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Lees alles over de Waterschapsverkiezingen 2023.

Waterschapsverkiezingen 2023