Over ons algemeen bestuur

In ons algemeen bestuur zitten 30 leden. Het algemeen bestuur is verantwoordelijk voor onder andere het strategisch beleid en de beleidskaders van het waterschap. Het algemeen bestuur bepaalt in hoofdlijnen het beleid van ons waterschap.

Begroting in de vergadering van 7 november 2023

Begroting 2024 in de vergadering van 7 november

In de vergadering van 7 november 2023 beslist ons algemeen bestuur over de begroting voor 2024. Wil je de begroting alvast bekijken? Dat kan binnenkort.

Bekijk de begroting

Algemeen bestuur

Het algemeen bestuur heeft dertig leden. De leden horen bij een politieke partij of groepering. Inwoners kiezen 26 leden tijdens de waterschapsverkiezingen. Belangenorganisaties kiezen vier leden. Deze vier zetels noemen we geborgde zetels. Vertegenwoordigers van de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) en LTO Noord hebben elke twee van deze zetels. Alle 30 leden bepalen samen het beleid van het waterschap in hoofdlijnen.

Wat doet het algemeen bestuur?

Het algemeen bestuur beslist over de begroting en bepaalt hoeveel belasting je aan het waterschap betaalt. Ook beslist het algemeen bestuur over grote projecten. Ze controleert ook of de organisatie het beleid goed uitvoert. 

Ons algemeen bestuur.

Wie zitten in het algemeen bestuur?

In dit overzicht zie je wie er in ons algemeen bestuur zitten. De dijkgraaf en de secretaris-directeur ondersteunen het algemeen bestuur.

Vergaderingen

Het algemeen bestuur vergadert ongeveer om de maand. Bekijk wanneer de vergaderingen zijn. Of bekijk de vergaderstukken en de verslagen.  De vergaderingen zijn openbaar. Je mag er dus bij zijn. Dat kan in de zaal of online. Wil je je mening geven over een onderwerp op de agenda? Dat noemen we spreekrecht. Meld dit voor de vergadering. Neem hiervoor contact op met ons bestuurssecretariaat. De contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Een vergadering volgen

Luister mee met de vergaderingen, in de zaal of online. Of luister de vergadering achteraf terug

Luister (live) mee met de vergaderingen

Nevenfuncties, dienstreizen en kado's

Bestuurder zijn bij ons waterschap is geen volledige baan. De mensen die in het algemeen bestuur zitten doen vaak nog veel meer. Dit noemen we nevenfuncties. De nevenfuncties zijn bij ons bekend. Ook houden wij bij welke reizen de bestuurders maken voor hun werk en welke kado's ze ontvangen. Al deze gegevens zijn openbaar. Wil je hier iets over weten? Vraag ze op bij ons bestuurssecretariaat of kijk op de pagina met al onze bestuursleden.

Vragen

Heb je vragen over het algemeen bestuur of over de vergaderingen? Wil je je mening geven over een onderwerp op de agenda? Wil je meer weten over nevenfuncties of reizen? Bel of mail dan met ons bestuurssecretariaat. 

Bellen0314- 369 369 0314- 369 369 Stuur e-mail
portretfoto Anneke Slofstra