Over ons dagelijks bestuur

In het dagelijks bestuur zitten de dijkgraaf en vier bestuursleden. Deze bestuursleden noemen we heemraden. De secretaris-directeur ondersteunt het dagelijks bestuur. Lees op deze pagina alles over het dagelijks bestuur.

Dagelijks Bestuur

Het dagelijks bestuur noemen we ook wel ook college van dijkgraaf en heemraden. In het dagelijks bestuur zitten de dijkgraaf en vier bestuursleden. Deze bestuursleden noemen we heemraden. De secretaris-directeur ondersteunt het dagelijks bestuur.

Dijkgraaf

De Dijkgraaf is de voorzitter van een waterschap. De baan van de dijkgraaf is vergelijkbaar met het werk van een burgemeester. De dijkgraaf gaat over ons hele werkgebied. Dat zijn 21 gemeenten. 

Heemraden

Het algemeen bestuur kiest uit haar leden de heemraden. De heemraden verdelen de belangrijke onderwerpen van het waterschap. Elke heemraad is  aanspreekpunt voor een of meer onderwerpen. Heemraad zijn bij het waterschap is geen volledige baan. De heemraden doen ook andere dingen. Dat noemen wij nevenactiviteiten.

Wie zitten in het dagelijkse bestuur?

In het overzicht van het dagelijks bestuur zie je wie hierin zitten. Je ziet welke heemraad over welk onderwerp gaat en van welke partij ze zijn. Ook zie je welke nevenactiviteiten de heemraden hebben. 

Ons dagelijks bestuur. Van links naar rechts: Hein Pieper, (dijkgraaf), Floor Wissing (heemraad), Cor Roos (secretaris directeur), Antoinet Looman (heemraad), Peter Schrijver (heemraad), Dennis Wolsink (heemraad)

Ons dagelijks bestuur. Van links naar rechts: Hein Pieper, Floor Wissing , Cor Roos, Antoinet Looman , Peter Schrijver, Dennis Wolsink.

Vragen over of aan aan het dagelijks bestuur?

Heb je vragen over het dagelijks bestuur? Of aan de dijkgraaf en/of aan de heemraden? Bel of mail met ons bestuurssecretariaat. 

Bellen0314- 369 369 0314- 369 369 Stuur e-mail
portretfoto Anneke Slofstra