Digitale toegankelijkheid

Voor iedereen willen wij een benaderbaar, persoonlijk, betrokken en bereikbaar waterschap zijn. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen onze website goed kan gebruiken. Op deze pagina lees je wat wij doen aan digitale toegankelijkheid.

Toegankelijk waterschap

Ons kantoor in Doetinchem is toegankelijk en onze medewerkers doen ons uiterste best om iedereen bij het werk aan water en klimaatverandering in ons gebied te betrekken. Wij bieden ook iedereen onbeperkt toegang tot de informatie en functionaliteiten op de website van ons waterschap. Dat laatste noemen we digitale toegankelijkheid.

Toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen

Alle teksten, video’s, foto's en andere informatie op deze website zijn toegankelijk en begrijpelijk gemaakt. Ook hebben we goed gekeken naar de indeling en wijze van bedienen van de website. We gebruiken bijvoorbeeld een groot lettertype, duidelijke koppen, duidelijke kleuren, genoeg contrast en een logisch menu. 
 

Als je een beperking hebt is het bezoeken van een website een hele uitdaging. Denk aan iemand die blind of kleurenblind is. Maar ook iemand die (tijdelijk) zijn handen, en dus de muis, niet goed kan gebruiken. Iedereen kan onze nieuwe website bezoeken en door de site heen ‘klikken’ of 'tabben'. Voorleessoftware kan de informatie goed voorlezen en vertelt wat er op een foto staat. Onze video’s hebben ondertiteling. We voldoen nu aan de wet die zegt dat alle overheidswebsites toegankelijk moeten zijn voor iedereen.

    Wat doen wij aan digitale toegankelijkheid?

    • We hebben in 2022 onze website www.wrij.nl vernieuwd
    • We houden ons aan de eisen van www.DigiToegankelijk.nl - streef niveau AA.
    • We laten de website toetsen door een onafhankelijke partij op digitale toegankelijkheid
    • We voeren regelmatig controles uit op de teksten, afbeeldingen en video's op de website.
    • We bieden géén downloadbare PDF's of andere documenten op onze website. Deze zijn vaak niet-toegankelijk. 
    • We leiden onze collega's en bestuurders op in het schrijven van begrijpelijke teksten en het toegankelijk maken van onze informatie.
    • We volgen ontwikkelingen op gebied van duidelijke taal en digitale toegankelijkheid.

    Status digitale toegankelijkheid

    Als waterschap moeten wij een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website waarvoor wij verantwoordelijk voor zijn. In zo'n verklaring staat of de website aan de eisen van digitale toegankelijkheid voldoet. Hieronder onze toegankelijkheidsverklaring.

    Toegankelijkheidsverklaring

    In de komende periode gaan we onze andere websites, online publicaties, kaarten en subdomeinen digitaal toegankelijk(er) maken. 

    Contact

    Heb je een suggestie of idee om onze website te verbeteren en nog toegankelijker te maken? Wij horen het graag. Of kun je, bijv. door je beperking, informatie niet vinden, benaderen, lezen en/of laten voorlezen op onze website? Of begrijp je niet wat er staat? Laat het ons weten. Wij helpen iedereen graag.