Melding doen over water en onderhoud

Heb je vragen of opmerkingen over ons werk of is je iets opgevallen in of bij het water? Meld dit dan bij ons via het meldingenformulier of per telefoon via 0314 369369. Wij zijn voor noodgevallen ook bereikbaar buiten kantooruren. Hieronder staan enkele veel voorkomende situaties die je kan melden.

 

Wie moet je bellen bij wateroverlast?

Wie bel je bij wateroverlast: ondergelopen ruimtes en verstopte riolereing in huis - zelf oplossen; verstopte riolering in straat- gemeente; losliggende putdeksels risico op kortsluiting of brand- bel 0900-9004; je kan jezelf iet in vieligheid brengen- bel 112

Wateroverlast is heel vervelend. Wie moet je bellen bij wateroverlast?

Hoogwater in onze beken en rivieren

Het is hoog water in onze beken en rivieren. In ons liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Bel ons alleen over wateroverlast bij noodgevallen. Meld andere dingen bij ons via het formulier onderaan deze pagina.

Naar het Liveblog
Buurserbeek staat vol tot aan de rand.

Maaien

Wil je weten wanneer wij komen maaien? Kijk dan eens op de maaikalender. Heb je een andere vraag of opmerking? Wil je iets weten over het opruimen van maaisel of andere onderhoudswerkzaamheden? Hebben wij per ongeluk schade aangericht? Laat het ons weten

Maaien van een beek.

Woekerende soorten

Planten en dieren die van oorsprong niet in Nederland thuis horen kunnen schadelijk zijn voor de natuur.Voorbeelden van planten zijn: Reuzebereklauw of Watercrassula. We kunnen er niet altijd iets tegen doen, maar we willen wel graag weten waar ze voorkomen. 

Reuzebereklauw

Reuzebereklauw

Wateroverlast

Als het in korte tijd veel regent kunnen beken en sloten of het riool het soms niet aan. Of het water kan niet snel genoeg wegzakken. Je bent zelf verantwoordelijk voor de afvoer van het water in je eigen tuin en huis. Wateroverlast in je wijk meld je bij de gemeente. Wateroverlast vanuit beken en sloten meld je bij ons. 

wateroverlast op aardappelveld

Wateroverlast langs aardappelveld.

Dode waterdieren

Soms gaan dieren dood. Een enkele dode vis of watervogel is vaak geen probleem. Zie je meerdere dode dieren in of bij het water, laat het dan aan ons weten. Er kan dan meer aan de hand zijn. Raak dode dieren niet aan! Houd ook huisdieren uit de buurt. Wij ruimen de dode dieren op.

dode vis in het water

Dode vis.

Geef je melding aan ons door

Is je iets opgevallen of heb je een vraag of opmerking? Geef je melding over water aan ons door. Dat kan per telefoon 0314 369369 of met het online formulier. Omschrijf de locatie zo goed mogelijk.

Nu iets melden
Kade afgesloten door hoog water