Neerslag weg laten stromen naar beek of sloot

Je wil water dat op het dak van je huis of schuur valt afvoeren. Denk aan regen, sneeuw, hagel enzovoorts. Misschien verdween dit water eerst in het riool en wil je dit veranderen? Lees op deze pagina of dit mag en wat je moet doen.

Melden of vergunning aanvragen meestal niet nodig

Meestal mag je het hemelwater van jouw huis of tuin in een beek of sloot in de buurt laten stromen. Je hoeft dan geen melding te maken of vergunning aan te vragen. Soms moet je extra maatregelen nemen. 

Controleer zelf of jouw regenwater extra vies is

Het dak van je huis of je terrein is nooit helemaal schoon. Het regenwater dat eraf stroomt ook niet. Meestal is dit geen probleem. Het kan zijn dat je dak extra vies is. Er zitten in jouw dak bijvoorbeeld vervuilende stoffen die oplossen in het regenwater. Ben je (hobby)boer? Let dan extra op voerresten, mestresten en lekvocht uit je compostbak. Hieruit kunnen ook stoffen oplossen. Samen met he regenwater komen ze in beek, sloot of vijver terecht. Je moet dan extra maatregelen treffen om vervuiling te voorkomen.

 

Of dit bij jou het geval is weten wij niet. Je moet dit zelf in de gaten houden. Twijfel je? Neem dan contact met ons op. 

Extra maatregelen

Soms moet je extra maatregelen nemen. Bijvoorbeeld het schoon houden van het terrein. Of je kiest materialen waarin geen stoffen zitten die oplossen in regenwater. Ook kan je je voerplaats overdekken. Als wij denken dat er in jouw regenwater teveel vervuiling zit, kunnen wij je hierop aanspreken. Je moet dan extra maatregelen nemen.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag over het afvoeren van jouw regenwater? Neem dan contact ons op. We helpen je graag!