Dijkversterking Pannerdense Waard - Westervoort

We versterken de dijk langs het Pannerdensch Kanaal en de IJssel. Tussen de Pannerdense Waard en Westervoort maken we een sterke en veilige dijk die mooi in het landschap past. 

Wat doen we?

We versterken de dijk tussen de Pannerdense Waard, ter hoogte van B&B De Raayhof en de brug over de IJssel in de A12. Dit stuk is ongeveer 9 kilometer lang. Hoe we de dijk precies versterken, is nog niet duidelijk. We zijn onderzoeken dat nog. De Pleijdijk is sterk genoeg en hoeft niet te worden verbeterd.

werkzaamheden op de dijk tussen Pannerden en Westervoort

Waarom doen we dit?

We versterken de dijk tussen de Pannerdense Waard en Westervoort, zodat de dijk ook in de toekomst veilig is. Door de veranderingen in ons klimaat krijgen we vaker te maken met hoger water. Daar moet de dijk tegen kunnen. De dijken in Nederland worden om de twaalf jaar gekeurd. Dat is een soort APK-keuring voor dijken. Tijdens de laatste keuring bleek dat de dijk tussen de Pannerdense Waard en Westervoort nog niet klaar is voor de waterstanden van de toekomst.

Onze aanpak

We vinden het belangrijk dat inwoners en andere betrokkenen met ons meedenken en praten. We kunnen zo samenwerken aan een sterke dijk langs het Pannerdensch Kanaal en de IJssel. We organiseren regelmatig informatieavonden en hebben regelmatig overleg met onze participatiegroepen in zogenoemde Lokale Ateliers en Dijkdenkersbijeenkomsten. Heb je ideeën of wensen voor de dijkversterking Pannerdense Waard - Westervoort? Moeten we volgens jou ergens rekening mee houden? Laat het ons weten.

Planning

Verkenningsfase

We doen onderzoek en halen ideeën op om een eerste ontwerp te maken.

Planuitwerkings- fase

We werken het ontwerp voor de dijk in detail uit.

Realisatiefase

Start van de werkzaamheden aan de dijk.

We versterken de dijk tussen de Pannerdense Waard en Westervoort. Dit duurt van 2022 tot en met ongeveer 2029. Op dit moment doen we onderzoek in het gebied en halen we ideeën op uit de omgeving. Zo maken we een eerste ontwerp. De Nota Reikwijdte en Detailniveau is klaar (zie tekst hieronder).

 

De dijk tussen Spijk en de Pannerdense Waard versterken later. We verwachten dat de hele dijk tussen Spijk en Westervoort in 2040 klaar is.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau 

In de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) staat welke mogelijkheden we gaan onderzoeken en hoe we straks de uiteindelijke keuzes maken. De reacties die hierop kwamen, kun je lezen in de zogenoemde Zienswijzennota.

Stel je vraag

Heb je een vraag, een opmerking of een goed idee? Laat het weten aan omgevingsmanager Chris Welling.

Bellen0314- 369 369 0314- 369 369 Stuur e-mail

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wij versturen regelmatig een nieuwsbrief over de dijkversterking Pannerdense Waard - Westervoort. Lees de laatste nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Andere projecten in dit gebied

Rivierklimaatpark IJsselpoort

Rivierklimaatpark IJsselpoort is een plan voor het IJssellandschap dat ook in de toekomst van goede kwaliteit blijft. Het bevat plannen voor de rivier, voor bedrijvigheid, natuur, scheepvaart en recreatie. Waterschap RIjn & IJssel is één van de organisaties die hieraan meewerkt.  Een deel van dit project is in hetzelfde gebied als het dijkversterkingsproject Pannerdense Waard - Westervoort. 

Partners