Windpark IJsselwind

Wij willen samen met burgerinitiatief IJsselwind een windpark bouwen. Daarmee wekken we groene energie op. En dat is goed voor het klimaat.

Wat doen we?

Langs het Twentekanaal bij bedrijventerrein de Mars bij Zutphen willen we drie windturbines, met een maximale hoogte van 187,5 meter. Eén turbine is van het waterschap en twee turbines zijn van IJsselwind. Met de drie windturbines gaan we net zoveel energie opwekken als het verbruik van 12.000 huishoudens. 

Waarom doen we dit?

We willen ons steentje bijdragen aan een beter klimaat. Om de klimaatverandering af te remmen, moeten we energie besparen. Ook moeten we schone energie gebruiken. Daarom willen we energieneutraal zijn. Dat betekent we alle energie die we gebruiken zelf opwekken. Dat doen we met biogas, zon en wind.

Onze aanpak

We vinden het belangrijk de overlast voor de omgeving zo klein mogelijk te houden. Daarom praten we met omwonenden en de omgevingsadviesraad over het windpark. We nemen extra maatregelen nemen om geluid, licht en slagschaduw te verminderen. We maken ook afspraken hoe de windturbines zo goed mogelijk passen in de omgeving.

Procedure

De provincie Gelderland heeft het plan voor Windpark IJsselwind goedgekeurd. Het plan ligt nu bij de Raad van State. Je kunt niet meer in beroep gaan. Voor meer informatie over de gelopen procedure kun je terecht bij de provincie Gelderland.

De Planning

2022-2023

De provincie Gelderland heeft het plan voor Windpark IJsselwind goedgekeurd. Het plan ligt nu bij de Raad van State. Je kunt niet meer in beroep gaan.

2023-2025

Als de Raad van State besluit dat de plannen door kunnen gaan, start de bouw in 2025

Stel je vraag

Heb je een vraag, een opmerking of een goed idee? Laat het weten aan Alef Muntinga.

Bellen06  54 98 01 95 06  54 98 01 95 Stuur e-mail

Nieuwsbrief windpark IJsselwind

Wil je de nieuwsbrief over dit project ontvangen? Stuur een mail naar Alef Muntinga. 

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Windturbine van dichtbij.