19 september 2023

IJsselkade centrum Zutphen nu écht bijna klaar

Vanaf deze week werken we samen met de gemeente Zutphen aan de laatste loodjes bij de IJsselkade in het centrum van Zutphen. De werkzaamheden duren tot eind oktober. De laatste jaren is de IJsselkade opgeknapt en sterker gemaakt. Zo beschermen we de stad beter tegen hoog water.

Groener, veiliger en beter bereikbaar

De ‘nieuwe’ IJsselkade is bijna klaar. We maken nu de dijk tussen de IJsselbrug en de Noorderhaven groener, veiliger en beter bereikbaar. Vernieuwend aan dit project is de bovenste laag van de dijk: we zaaien hier geen traditioneel dijkengraszaad, maar zaden waar kruiden en bloemen uit groeien. Hierdoor ontstaat er een sterke dijk met veel kleur en meer verschillende planten en dieren. De grond van de dijk vervangen we door zware klei. Deze klei is beter bestand tegen hoogwater en golfslag. Als de werkzaamheden klaar zijn, is de hele kade vanaf de Bult van Ketjen tot aan de Noorderhaven klaar voor de toekomst.

Werkzaamheden tot eind oktober

De werkzaamheden duren tot eind oktober. Als er hoogwater komt, kan het langer duren. Dan moeten we de werkzaamheden stopzetten tot het water weer gezakt is.

Heb je een vraag over de werkzaamheden? Neem dan contact op met onze specialist waterkeringen Herbert Jolink. Je kunt hem bereiken door te bellen naar 06-52600905 of te mailen naar h.jolink@wrij.nl.