Wat jij kan doen tegen droogte

Iedereen kan meehelpen om droogte te voorkomen. Ook jij! Laat zoveel mogelijk water de grond in trekken. Lees op deze pagina wat je allemaal kunt doen.

Koppel je regenpijp af

Regenwater hoeft niet naar het riool om schoongemaakt te worden. Je kunt regenwater gebruiken in je tuin of om je auto te wassen. Koppel daarom je regenpijp af.

plastic regenton aangesloten op regenpijp.

Leg een wadi of vijver aan

Een wadi? Dat is toch een rivierdal in de woestijn? Dat niet alleen! Wadi's worden in tuinen en stadsgroen aangelegd om regenwater op te vangen. Bij veel regen vangt een wadi overtollig water op. Bij droogte geeft een wadi juist water af.

wadi in groene tuin

Tegels eruit

Tegels in je tuin, lekker makkelijk? Denk eens aan het wegpoetsen van groene aanslag, mos en onkruid. In een groene tuin zakt regenwater veel beter in de grond. Je hebt dan minder last van droogte. En een groene tuin hoeft niet veel tijd te kosten.

stapel tegels

Elke druppel de grond in

Ben jij grondeigenaar en wil je ook zoveel mogelijk water in de bodem laten trekken? Dit kan op verschillende manieren. Welke manier het beste is verschilt van plek tot plek. Maak een afspraak, we helpen je graag!

Ga naar 'Elke druppel de grond in'.

Meer tips

Kijk voor nog meer tips voor je huis en je tuin op www.weetvanwater.nl

Bekijk nog meer tips
Kruiwagen met tuinplanten en logo weet van water