Wil je helpen met het verbeteren van onze website? 

Lees verder
08 januari 2024

Aanpassingen aan de leggers

Wij zorgen voor schoon en voldoende water. Om het water en de dijken te beschermen hebben wij regels opgesteld. Hier moet iedereen zich aan houden. Op de kaarten staan de leggergegevens en de gebieden waar de regels gelden. Deze passen we elk jaar aan. 

Wat is een legger?

De legger is een set met kaarten van het werkgebied van het waterschap. Daarop staat welke rivieren, sloten, beken, dijken, kades, stuwen en sluizen het waterschap beheert en waar ze liggen. Langs al deze plekken liggen zones waarbinnen niet zomaar alles mag. Zo beschermen we het gebied. In de legger staat ook wie waar en waarvoor het onderhoud moet doen. Meer informatie over wat een legger is, vind je op de speciale pagina over de legger.

Jaarlijkse aanpassingen

We hebben een legger voor beken en sloten (watersystemen) en een legger voor dijken (waterkeringen). We passen beide leggers elk jaar aan. Dat is nodig omdat er regelmatig dingen veranderen. We veranderen bijvoorbeeld ons beleid of we voeren projecten uit. Maar ook anderen veranderen dingen bij of in het water. Soms staan er fouten in de leggers. Deze halen we er ook uit. 

Reageren?

Het dagelijks bestuur van het waterschap heeft de veranderingen in de Legger voor 2024 vastgesteld. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op. Ben je het niet eens met de veranderingen? Laat het ons dan weten. Hiervoor schrijf je een brief of e-mail. Dit noemen we een zienswijze. In de officiële bekendmaking staat hoe je dit doet en waar je de zienswijze naartoe stuurt. Er staat ook voor welke datum je dit moet doen.

Bekendmaking Legger watersystemen

Bekendmaking Legger dijken

 

Bekijk de veranderingen

Bekijk op de kaart wat er is veranderd. Dit werkt ongeveer hetzelfde als Google Maps. Zoek op plaats of adres en stel de kaart in zoals jij prettig vindt. Zoom in en klik op een gekleurd vlakje. Je ziet dan de informatie in de popup.

Bekijk de kaart
Vispassage Ramsbeek. Een vispassage met traptreden.

Vragen?

Heb je vragen over de veranderingen in de legger? We helpen je graag verder. Bij vragen over het watersysteem vraag je naar de afdeling waterbeheer. Bij vragen over een dijk vraag je naar de afdeling waterkeringen. In beide gevallen mail je naar info@wrij.nl of bel je met (0314) 369 369.