07 november 2023

Hannah de Boer nieuwe jeugdbestuurder

Hannah de Boer is onze nieuwe jeugdbestuurder. Haar missie is: jongeren meer leren over het werk van het waterschap.  En ze wil jongeren enthousiast maken over milieu en klimaat.

Hannah is 16 jaar oud en zit in 5 VWO op het Ludger College in Doetinchem. Ze woont in Silvolde. Naast school is ze graag in de natuur. Ze doet bijvoorbeeld survival training.

Dijkgraaf Hein Pieper installeerde haar op dinsdag 7 november. Dat deed hij tijdens de vergadering van het algemeen bestuur.

Jongeren enthousiast maken over milieu en water

Hannah wil werken aan waterbewustzijn onder jongeren. Ze wil bijvoorbeeld acties organiseren om zwerfvuil op te ruimen. Eind van deze maand heeft Hannah haar eerste optreden bij de Kinderklimaattop in Arnhem.

 

 

Hannah voor het kantoor

"Door ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk microplastics in de natuur en het water terecht komen zorgen we voor mens en natuur."

Jeugdbestuurder Hannah

Hannah wordt ook lid van landelijk Jeugdwaterschap

Alle jeugdbestuurders van de Nederlandse waterschappen samen vormen het Nationale Jeugdwaterschap. Dat is een landelijk platform waar jongeren met elkaar van gedachten kunnen wisselen en mee kunnen denken over het waterbeheer in Nederland. Het jeugdbestuur bestaat uit een groep jongeren tussen 14 en 18 jaar. Ze denken na over waterproblemen in de toekomst.

 

Meer informatie over het jeugdwaterschap vind je op de website van de unie van waterschappen: Jeugdwaterschap - Unie van Waterschappen.