Wandelen en fietsen

Wil je wandelen of fietsen langs het water? Dat kan! Langs veel beken en sloten ligt een onderhoudspad. Hier mag je wandelen. Over de verharde paden op bijvoorbeeld dijken mag ook fietsen of skeeleren. Houdt hierbij rekening met elkaar en met de natuur, dan blijft het voor iedereen leuk.

Routes

Wij hebben geen kant en klare wandel- en fietsroutes. Onze fietspaden zijn bijna allemaal opgenomen in het fietsknooppunten netwerk. Hier stel je zelf je route samen. Lokale vvv's hebbben allerlei wandelroutes en ommetjes uitgezet. Bekijk ze bijvoorbeeld op www.route.nl. Ook zijn er in ons gebied veel klompenpaden. Dit zijn kleine en rustige wandelpaden. Alle klompenpaden staan op de website www.klompenpaden.nl.

Smal en rustig wandelpad, een klompenpad.

Een van de klompenpaden in ons gebied.

Wandelen met de hond

Wandel je graag met de hond? Lijn hem aan en laat hem niet op het terrein van anderen lopen. Weilanden of akkers naast het water bijvoorbeeld. Honden jagen soms andere dieren op en verstoren de natuur. Hondenpoep kan voor miskramen zorgen bij koeien. Laat je hond nooit in de buurt van stuwen, duikers en bruggen zwemmen. De stroming is hier gevaarlijk.

Paarden, motoren en mountainbikes verboden

Met paarden, quads en (cross)motoren en mountainbikes mag je niet op een onverhard onderhoudspad komen. Zij beschadigen het onderhoudspad. Zelfs als je langszaam rijdt. Er zijn ons gebied ruiterpaden, crossbanen en mountainbike routes waar dit wel mag. Je vindt veel routes op https://achterhoek.nl/Outdoorroutes.

Evenement organiseren

Organiseer je een evenement, een wedstrijd of een speciale training? Dan moet je dit bij ons melden. Soms moet je vergunning aanvragen.

Fietsers op een bruggetje over de Aa-Strang bij Voorst.