Heuvelstraat Silvolde

Aan de Heuvelstraat in Silvolde maken oude woningen plaats voor watervriendelijke huizen. De huizen hebben geen aansluiting op de drinkwaterleiding en het riool. We gebruiken alleen regenwater en maken het afvalwater schoon in de wijk. Het schone water stroomt weer in de grond.

Wat doen we?

De woningcorporatie sloopt de verouderde woningen aan de Heuvelstraat en bouwt nieuwe huizen hiervoor in de plaats. De nieuwe huizen hebben geen riolering en zijn niet aangesloten op de gewone drinkwaterleiding. We vangen het regenwater in het gebied op. Hier maken we drinkwater van. De bewoners gebruiken dit om te drinken, voor de vaatwasser, douche en wasmachine. Daarna maken we het water weer schoon. Met dit water spoelen de bewoners de wc door. Het afvalwater verzamelen we in de wijk. We maken het schoon en dan zakt in de Heuvelstraat weer in de grond.

Van het regenwater in het gebied maken we drinkwater. Na gebruik maken we dit schoon. Hier spoelen we de wc mee door. Daarna maken we het schoon en zakt het in de grond.

In de Heuvelstraat gebruiken we het regenwater dat valt als drinkwater en toiletwater. Daarna zakt het de grond weer in.

Waarom doen we dit?

Door het klimaat verandert hebben we steeds vaker te maken met droogte. We proberen daarom het water in het gebied te houden en een voorraad aan te leggen. Dat is niet genoeg. We moeten ook minder water gebruiken. We gebruiken al het regen water in de Heuvelstraat en houden het ook in deze straat. We gaan hier dus heel zuinig om met water.

Heuvelstraat in Silvolde, zoals het gaat worden. nieuwe huizen, nieuwe straat met veel groen..

Zo gaat de Heuvelstraat er straks uit zien.

Onze aanpak

We vinden het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werken. Daarom hebben we met veel partijen een vernieuwend plan gemaakt. De Heuvelstraat heeft straks zijn eigen waterkringloop. Kleine en nieuwe projecten zoals deze kosten altijd meer geld. Maar het zijn de eerste stappen die we moeten maken om de Achterhoek leefbaar te houden. We hopen dat we de technieken uit de Heuvelstraat later kunnen gebruiken in grotere projecten.

De planning

Wonion bouwt nu de huizen in de Heuvelstraat. De woningen zijn in het najaar van 2023 klaar.

Stel je vraag

Heb je een vraag , een opmerking of een goed idee? Laat het weten aan Dennis Roes.

Bellen06 53482522 06 53482522 Stuur e-mail
portretfoto Dennis Roes