Schonere en duurzame beken bij Winterswijk

We maken het water in de Beurzerbeek, de Boldersbeek en de Vennevertlosebeek schoner. We passen de beken aan. Ze kunnen dan beter tegen het klimaat van de toekomst. Dat is goed voor de boeren en de natuur. En het landschap wordt nog mooier.

Inloop op 19 april

We organiseren op 19 april 2023 een inloopdag. Dan horen we graag van je wat er speelt in het gebied. Woon je in de buurt van de Beurzerbeek, de Boldersbeek of de Vennevertlosebeek? Of ben je boer en/of pachter in het gebied? Dan krijg je begin april een persoonlijke uitnodiging. 

Wat doen we?

We maken de beken schoner en mooier. En we zorgen dat ze beter tegen het klimaat van de toekomst kunnen. We weten nog niet precies wat we daarvoor moeten doen. Dat hangt af van wat er er in het gebied speelt. Het hangt ook van welke wensen en eisen mensen in het gebied hebben. En of mensen mee willen werken aan de plannen. Na de inloopdag hoor je hier hopelijk meer over.

Waarom doen we dit?

Vroeger moest het regenwater zo snel mogelijk wegstromen via De Beurzerbeek, Boldersbeek en Vennevertlosebeek. Ons klimaat verandert. We krijgen we meer te maken met hoosbuien, maar ook met droogte. Daar hebben de landbouw en de natuur in het gebied steeds meer last van. We passen de beken zo aan dat ze goed tegen hoosbuien kunnen. Maar ook tegen lange droge periodes. Ook willen we schoner water en natuur die tegen een stootje kan.

Onze aanpak

Samen met de omgeving bereiken we meer dan alleen. Samen met mensen die dicht bij de beken wonen onderzoeken de kansen en problemen in het gebied. Bijvoorbeeld met boeren en pachters. Zij weten namelijk wat er écht speelt. Zo zorgen we dat wij de goede plannen maken. En dat we de goede dingen doen op de juiste plek. 

Planning

Op 19 april is de inloopdag. In het voorjaar van 2023 werken we alle ideeën uit. En we onderzoeken of de ideeën haalbaar zijn. In de zomer van 2023 bepreken we de resultaten in het gebied. Hoe de planning daarna is weten we nog niet. Dat hangt af van de resultaten.

Stel je vraag

Heb je een vraag over dit project? Neem dan contact op met Didier van Det.

Bellen06 53 45 42 11 06 53 45 42 11 Stuur e-mail
Portretfoto Didier van Det