Schonere en klimaatbestendige beken bij Winterswijk

We maken het water in de Beurzerbeek, de Boldersbeek en de Vennevertlosebeek schoner. We passen de beken rondom Winterswijk aan. Ze kunnen dan beter tegen het klimaat van de toekomst. Dat is goed voor de boeren en de natuur. En het landschap wordt nog mooier.

Wat doen we?

We maken de beken schoner en mooier. En we zorgen dat ze beter tegen het klimaat van de toekomst kunnen. We weten nog niet precies wat we daarvoor moeten doen. Dat hangt af van wat er in het gebied speelt. Het hangt ook van welke wensen en eisen mensen in het gebied hebben. En of mensen mee willen werken aan de plannen. Na de inloopdag hoor je hier hopelijk meer over.

Waarom doen we dit?

Vroeger moest het regenwater zo snel mogelijk wegstromen via De Beurzerbeek, Boldersbeek en Vennevertlosebeek. Ons klimaat verandert. We krijgen steeds meer te maken met hoosbuien, maar ook met droogte. Daar hebben de landbouw en de natuur in het gebied steeds meer last van. We passen de beken zo aan dat ze goed tegen hoosbuien kunnen. Maar ook tegen lange droge periodes. Ook willen we schoner water en natuur die tegen een stootje kan.

Onze aanpak

Samen met de omgeving bereiken we meer dan alleen. Samen met mensen die dicht bij de beken wonen onderzoeken we de kansen en problemen in het gebied. Bijvoorbeeld met boeren en pachters. Zij weten namelijk wat er écht speelt. Zo zorgen we dat wij de goede plannen maken. En dat we de goede dingen doen op de juiste plek. 

Planning

In april 2023 hebben we ideeën opgehaald in en met de omgeving. Op dit moment onderzoeken we of de opgehaalde ideeën haalbaar zijn. Hoe de planning daarna is weten we nog niet. Dat hangt af van de resultaten.

Stel je vraag

Heb je een vraag over dit project? Neem dan contact op met Didier van Det.

Bellen06 53 45 42 11 06 53 45 42 11 Stuur e-mail
Portretfoto Didier van Det