Verbeteren waterzuivering Winterswijk

We verbeteren de waterzuivering in Winterswijk. Zo zorgen we voor schoner water in de Groenlose Slinge en een betere omgeving om in te wonen.

Wat doen we?

We gaan nieuwe technieken gebruiken om het water te zuiveren. Zo kunnen we nog meer vervuilende stoffen uit het water halen. Denk bijvoorbeeld aan medicijnresten en voedingsstoffen als fosfaat en ammonium. Eerst gaan we de waterzuivering technisch vernieuwen. We plaatsen bijvoorbeeld extra filters. Daarna willen we nog een stap toevoegen aan het einde van het zuiveringsproces, een natuurlijke nazuivering. Hiervoor moeten we het terrein van de zuivering anders inrichten.

Waarom doen we dit?

We willen schoner water in de Groenlose Slinge. Het water uit de waterzuivering in Winterswijk komt uiteindelijk in de Groenlose Slinge terecht. Het water uit de zuivering maakt de Groenlose Slinge minder gevoelig voor droogte. Het water moet dan wel heel schoon zijn. Dat is belangrijk voor mens en natuur.

Natuurlijke Groenlose Slinge. Foto: Ben Tragter.

Onze aanpak

Iedereen die woont of werkt in het gebied betrekken we bij onze plannen. We hebben persoonlijk contact met mensen in de directe omgeving.   

De planning

2023-2024

Maken van de verbeteringen

Eind 2024

Werkzaamheden klaar.

Stel je vraag

Heb je een vraag, een opmerking of een goed idee? Laat het weten aan Marijn van den Bergh.

Bellen06 82 57 20 88 06 82 57 20 88 Stuur e-mail

Partners

We werken samen met de bedrijven en instanties hieronder. Dit project is onderdeel van een landelijke aanpak om medicijnresten uit het water te halen.